fbpx

CLICKING CLEAN: WHO IS WINNING THE RACE TO BUILD A GREEN INTERNET?

De techbedrijven Switch, Apple, Facebook en Google maken het meest gebruik van groene stroom, aldus een onderzoek van Greenpeace. 

Het onderzoek werd op dinsdag door Greenpeace vrijgegeven. Switch zou voorloper zijn wat betreft het gebruik van groene energie. Honderd procent van de verbruikte stroom van dit bedrijf wordt opgewekt met bijvoorbeeld wind of zonnepanelen. Het bedrijf biedt datacenters en diensten voor bedrijven.

Bij Apple wordt 83 procent van de gebruikte stroom uit een groene bron opgewekt. Bij Facebook is dat 67 procent, gevolgd door Google met 56 procent. Google opende eind 2016 een datacenter in Nederland dat volledig op groene stroom draait.

De vier techinstanties zijn de enigen die van Greenpeace een A-label krijgen voor het gebruik van groene stroom. Daarbij wordt ook gekeken naar hoe transparant bedrijven zijn over hun stroomverbruik en in hoeverre ze anderen aansporen om groene energie te gebruiken.

Techgigant Amazon doet het in het overzicht relatief slecht. Het bedrijf krijgt een C-label bij het onderzoek, deels omdat ze veel gebruikmaken van gas voor energie. Amazon scoort een onvoldoende op het gebied van transparantie, aldus Greenpeace.

Streamingdienst Netflix heeft een D-label gescoord. Het bedrijf maakt teveel gebruik van kool en is niet transparant genoeg. Spotifyt heeft dezelfde score, die grotendeels te wijten is aan het beleid van het bedrijf omtrent groene energie.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *